Men nu får det bli sommar!

Har just kommit hem från en iskall promenad. -12 grader stod termometern på, usch. Tacka vet jag ljumma sommarkvällar, det är det bästa som finns, om man bortser från myggen då, men hellre mygg än kallt! Nu är jag så grymt sugen att åka till gymmet, så jag tror att jag ska ta och skriva ned lite saker som jag kan plugga på medans jag går och springer på löpbandet. Har man mycket att stå i får man slå flera flugor i en smäll.

Hundarna är trötta efter promenaden och ska bara få i sig frukosten så sover de nog gott sen och bryr sig nog inte allt för mycket att matte lämnar dem hemma. Idag tog vi en tur på Vanavägen, helt sjukt att vi alltid möter hästar när vi går där, alltså 9 av 10 gånger så stöter vi på hästar. Riki och Foppa är ju van och bryr sig inte nämnvärt, för Grisha var det första gången. Och han brydde sig heller inte mycket, trots att de travade förbi med rockard! Whippets är bara helt otroliga! Människor som tror att whippets är veka och rädda hundar skulle ändra uppfattning bara de lärde känna rasen. De är verkligen inte så "ömklig" som de ser ut.

Jag är så glad att jag har hittat "min" ras!



· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer




Det är inte lätt att vara liten

 

Ja det är inte lätt att vara liten och sjuk. Tiam har varit riktigt dålig den här veckan, tror faktiskt aldrig han har varit så sjuk som han var nu. Över 40 graders feber och den ville inte ens gå ner med hjälp av alvedon. Så det blev till att sitta och badda pannan med en blöt och kall handduk. Det är så fruktansvärt jobbigt att se sina små må så dåligt. Ett tag var han så trött och virrig av den höga febern att han yrade och helt plötsligt började tokskratta. Men efter ett dygn gick febern ned och han blev betydligt piggare, men ändå var han lite klen och behövde återhämta sig. Men nu är det i alla fall full fart på honom igen! Men därför har det inte blivit något bloggande de senaste dagarna, det har helt enkelt inte funnits tid över.

Igår kom de nya täckena! Som vi har väntat, jag beställde dem i början av november men hon som gör dem hade så mycket beställningar, så vi fick snällt vänta på vår tur. Men jag är mycket glad för att jag hade tålamod och vänta! Vilka fina täcken! Helt sjukt nöjd, det ser ut som att de skulle vara köpta i en affär! Här hittar ni dem täckena http://hem.passagen.se/klssida/hund.htm

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på en film tills ögonen inte orkar hålla sig uppe. Det gillar jag :)


Är man bästisar så kan man dela



De nya täckena :). Grisha får vänta med ett nytt täcke tills han vuxit klart




· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer




Morgonpromenad med Foppas syster Xana

Så typiskt när man vaknar på morgonen och termometern visar -10 grader när man har stämt träff med en vän och hennes whippet, för - 10 grader är kallt, i alla fall för mig och Foppa. Men vi trotsade kylan och begav oss iväg. Hämtade upp Roccogubben gjorde vi också. Han blev ju såklart jätte lycklig över att få en till alldeles egen valp, Rocco älskar valpar, det är det bästa som finns, till och med bättre än löptikar!

Så mötte vi upp Agneta och Foppas syster Xana(fd Pipis), hundarna hade jätte skoj och sprang som galningar som vanligt. Och tur är att jag köpt en varm jacka så kylan var inte så farlig ändå. Tyvärr ingen kamera med, det kändes inte så lockande att plocka upp en kamera och ta av sig vantarna i -10 grader. Så bilder får det bli en annan gång.

Filmat hade jag velat gjort, men det är ju Magnus som har iphoneen så tyvärr kan jag bara använda den när han är hemma..............jag måste bara visa er..haha..ja jag kan inte låta bli..även om det kanske är lite taskigt, men jag måste ju visa hur pass oteknisk han är. Han skulle hur som helst filma på vår relativt nyinköpta torktumlare som gnäller när den körs, så för att få med ljudet så att han kunde spela upp det för personalen där vi köpte torktumlaren så skulle han spela in med sin iphone. Det var bara det att kameran var vänd åt andra hållet, så istället för att filma torktumlaren filmar han sig själv..haha..jag fick mig ett gott skratt, för han ser skapligt koncentrerad ut..haha



· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 10 kommentarer




Importen

Eftersom detta kommer bli en väldigt lååååång berättelse så kommer jag dela upp berättelsen i flera delar, annars kommer jag få sitta en heldag vid bloggen, men här har ni början i alla fall.

Allt började en sen kväll i mitten av november. Jag satt som vanligt och surfade runt på FB, då snubblade jag in på Natali's sida och fick se Grisha för första gången och vad kan man säga?  Kärlek vid första ögonkastet! Jag hade ju pratat med min sambo om att skaffa en till whippet, han var ju inte omöjlig, men det låg mycket längre in i framtiden. Men jag kunde inte släppa tanken om att han kanske kunde bli min. Efter att ha rådfrågat mina två vänner Ullis och Maria så skickade jag iväg ett mail till Natali. Jag var ju tvungen att höra om han fortfarande fanns tillgänglig och om hon kunde tänka sig att sälja honom till mig innan jag pratade med Magnus ;).

Dagen efter hade jag fått ett svar från Natali han fanns kvar och hon kunde mycket väl tänka sig att släppa honom till mig. Jag var alldeles exalterad och försökte fundera ut ett bra sätt att lägga upp hela idén för Magnus. Det tog några dagar innan jag vågade säga något, jag kan säga att han direkt förstod vad det handlade om när han hörde mitt tonläge ;). Hans första reaktion var att direkt säga klart och tydligt NEJ! Eftersom vi håller på med en utbyggnad på huset så tyckte han att det var helt fel tid för en till hund. Men efter lite bearbetning, fjäsk och ett kontrakt som skulle skrivas mellan mig och Magnus(vad det handlar om håller jag för mig själv...haha..men kontraktet är inte skrivet än och det grämer sig Magnus för då och då;).

Så äntligen fick jag ett ja och kunde meddela Natali att han kunde flytta till Sverige! Just då hade jag ingen tanke på hur jag överhuvudtaget skulle få hit en valp ända från Moskva, kärleken får en att göra knasiga saker, det är ett som är säkert!

Om jag ska vara ärlig så mådde jag pissigt under den tiden som följde ända fram till den dagen då vi satt där på hotellet i Helsingfors med en liten Grisha i famnen. Meningen från början var ju att vi skulle åka till St.Petersburg för att hämta Grisha, Natali skulle ta honom dit från Moskva. Och vi hade tänkt att åka en sån där färja där man inte behöver fixa visum för att komma in till Ryssland, men det visade sig att de båtarna endast tillät hundar på under 7 kg och de fick endast befinna sig i en bur i båthytten. Så då var det bara att utesluta det resealternativet.

Först och främst ska jag berätta vilket krångel det var med att överföra pengar till Ryssland. Jag fick uppgifter från Natali. Och begav mig till min bank eftersom jag inte vågade skicka pengarna utan att veta om jag gjorde rätt eller inte. Men det visade sig att de på banken inte heller visste hur man skulle skicka en betalning till Ryssland. Jag hade fått två kontonr från Natali, det ena var ett EURO-konto och det andra hennes egna kontonr, för att kunna skicka pengar till Ryssland behövdes det ett EURO-konto(för att de skulle kunna ta emot en betalning i EURO). Hon menade att båda kontonumrena skulle anges, men det fanns ingenstans att fylla i det andra kontot. Så det blev 4 vändor till banken och vi fick iväg en betalning på bankens kontor med deras utlandskontor som support, men efter två veckor fick jag veta att pengarna skulle skickas tillbaka eftersom uppgifterna inte stämde. Då gav både jag och Natali upp och vi bestämde att vi skule betala när vi hämtade Grisha i St.Petersburg.

Sen var nästa steg att kolla upp alla regler och de dokument som skulle skickas till Natali. Jag läste på jordbruksverkets hemsida, men var tvungen att ringa dit ett flertal gånger eftersom det är lätt att man misstolkar skrivna texter. Så jag ringde och kollade, dubbelcheckade och trippelcheckade. Det jag kom fram till var att Ryssland var ett listat land, alltså ett land som anses ha kontroll på sin rabies. Det skulle alltså med de nya reglerna som infördes vid årsskiftet innebära att:

  • Hunden ska vara ID-märkt med ett ISO-chip(annars får man ta med sig en egen scanner när man ska föra in hunden)
  • Hunden ska bli vaccinerad mot rabies(med ett godkänt vaccin). Hunden ska vid tillfället vara ID-märkt och vara över 3 månader.
  • Hunden ska ha ett veterinärintyg, veterinärintyget ska stämplas av en veterinär på varje sida i intyget.
  • Eftersom vi tog in honom via Finland var han också tvungen att vara avmaskad mot maskar som kan orsaka echinococcosis, vilket vi hade gjort i vilket fall även om inte Finland hade krävt det.

Eftersom Grisha skulle föras in via Finland så kunde vi ta in honom via valfri tullplats i Sverige, annars är det Arlanda och Landvettern som gäller när man ska ta in en hund från ett land utanför EU.  Detta är taget från jordbruksverket hemsida

"Djur som reser till Sverige via annat EU-land ska kontrolleras vid en godkänd införselort (entry point) i det första EU-land de kommer till. Därefter kan djuret föras in i Sverige via valfri tullplats i Sverige. Det dokument som utfärdades vid kontrollen vid införselorten när djuret togs in i EU ska visas för tullen i Sverige tillsammans med övriga införselhandlingar"






· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Sovdags

Men ikväll ska nattugglan gå och lägga sig i tid. Jag har tränat för första gången på väldigt länge, tror senaste gången faktiskt var i SEPTEMBER! Inte likt mig, jag kan typ ha ett uppehåll på två veckor sen kommer jag igång igen, men nu har det varit en lång viloperiod, alldeles för lång. Droppen blev när jag skulle lyfta en bokhylla och jag kände att jag knappt orkade något. Så idag var jag duktig och sprang 5 km och körde rodd i tio minuter. Och det känns i kroppen nu kan jag lova. Imorgon blir det en rask promenad, sen blir det träning igen på fredag, ska försöka köra varannan dag.

Livet här hemma flyter på jätte bra, jag är så glad faktiskt att Grisha är så pass gammal som han är, han är rumsren och tuggar knappt på något, förutom mina tofflor då! Det är så häftigt att se hur fort de anpassar sig till sitt nya hem, med andra regler och andra vanor. Grisha var ju lite osäker på Tiam ibörjan, men nu har det försvunnit helt, han pussar på honom direkt han får chansen och och Grisha är lika omtyckt av Tiam.

Idag provade jag att lämna de ensamma och det gick också jätte bra, inget gnäll varken när jag gick eller när jag kom hem. I två timmar var de ensamma och inget var uppätet eller söndertuggat, det gillar jag.

Nu har hundarna fått kvällmaten och kvällsprommisen så nu ska vi sussa. Natti natti







· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Inser att jag är en lyckligt lottad människa

Jag har en man som älskar mig och som jag älskar och vi är verkligen bästa vänner, ibland älskar vi varann lite mer och ibland inte alls ;).

Jag har tre underbara pojkar som alla tre är väldigt mjuka och fina, både mot människor och djur. De gör mig stolta varje dag!

Jag bor i ett hus på ett ställe som jag tycker är den underbaraste platsen på hela jorden. jag kommer aldrig att flytta härifrån, det här är mitt paradis på jorden.

Jag är också mycket glad över att jag redan som mycket liten hittade min stora passion i livet och det är ju såklart hundar. Som liten(typ 2år) när min mamma sa åt mig att skälla på min pappa för att han hade varit dum, så gjorde jag just det...alltså skällde på hundars vis. Jag gick ut och gick med hela områdets hundar, inte för pengar utan bara för att få vara med hundarna. Varenda födelsedag som jag kan minnas trodde jag att jag skulle få en hund i present. När jag fyllde 10 år och blev "kidnappad" av vänner och släktingar och fick en bindel för ögonen var jag helt säker på att de skulle föra mig till en kennel, jag lyssnade intensivt efter gnäll och skall, men det förblev tyst. Till min besvikelse så var det ett spa vi kom till.

Min första egna hund köpte jag när jag var 15 år, jag hittade annonsen i en affär. En blandras för 1500:- hon kom att bli min bästa vän och hon lärde mig mycket. Källa fick somna in för 3 år sedan och jag blir än idag tårögd när jag pratar om henne. Jag är så glad att alla mina barn fick träffa henne innan hon gick vidare.

Den här filmen på Källa visar precis hur hon var





Sen är jag så glad över mina hundar! Varenda en av dem är väldigt speciellt för mig.



Ja jag är en mycket lyckligt lottad människa!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer




En liten toffeltjuv



Lille Grisha vet exakt vart mina tofflor står när vi kommer in från promenaden..haha


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer




Kökshjälp



Riki hjälper till i köket ;)


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 9 kommentarer




Första promenaden hemma på ängarna





Idag kom Foppa hem och det tyckte Grisha var väldigt roligt. Till en början var han lite skeptisk och höll sig nära matte, men efter en stund släppte han loss :).

Riki hämtar vi senare idag hos Ullis och då gissar jag på att det blir fullt ös!

Michaela jag ska göra en närmare beskrivning om hur det har varit att importera en hund utanför Europa så fort jag får mera tid över, det finns lite att berätta med andra ord ;).


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 4 kommentarer




Slutet på en lång resa och början på något nytt

Det har verkligen varit en lång resa från i början av november då jag fick reda på att Grisha skulle få flytta till Sverige. All planering och allt forskande har inte alltid varit en dans på rosor, det fanns gånger då jag tänkte att va tusan håller jag på med. Men nu när Grisha är hemma i Sverige och ligger i vår soffa tätt tätt intill mig och ser så där underbar ut, då var allt verkligen värt det!

Allt har gått så smidigt sen vi fick honom i fredags. Han har blivit väldigt fäst i både Magnus och mig och som en liten skugga håller han koll på oss. Första natten spenderade vi på hotellet i Helsingfors och han sov som en stock brevid mig hela natten, inget pip och gnäll.

Dagen efter var det dags för hemfärd, men innan mötte vi upp Meri och Grishas pappa Marcus. Vi tog en liten promenad, men det var så fruktansvärt kallt, så det var ingen hit tyckte Grisha. Men det var riktigt kul att få prata lite med Meri och få träffa Marcus igen, han är bara så vacker!!
Foton:Meri Pakarinen

Foton:Meri Pakarinen





Sen bar det av mot Sverige! Och lika smidigt som det gick på hotellet gick det också på båten. Men den där kisslådan på båten var ingen hitt ute på öppet hav då det blåste kalla vindar, inte för en whippet i alla fall. Men skam den som ger sig, tillslut så kunde Grisha både kissa och bajsa.


I väntan på båten


En trött liten kille hemma i hundsoffan

Lite uppställningsbilder får det bli lite senare när han fått landa här hemma :)



· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 5 kommentarer




Äntligen!

Vår resa började i Hudiksvall kl halv 10 på torsdag fm. Första anhalt var Stockholm och vi passade då på att hälsa på en av Rikis valpar, lilla Leo(Sommarhagens Poker Face) och matte Sara. Han var ju såklart bedårande och han påminnde mycket om pappa Riki <3. Det var så kul att äntligen få träffa en av de små. Han hade det så fint hemma hos sin nya familj. Flisans matte Linda hade tyvärr börjat jobba och hade inte tid att mötas den dagen, men det blir ju fler gånger som tur är!


Otroligt söta Leo!

Efter att vi hälsat på hos Sara och Leo så stack vi till stadsgården och begav oss mot Helsingfors. På båten åt vi gott och satt och lyssnade på en mycket duktig sångerska, Alexandra hette hon och hon trollband oss i flera timmar. Jag var tvungen att köpa hennes skiva! Hon hade en sån vacker, stark och "skitig" röst, sånt gillar jag!

Vid 02.00 hoppade vi i säng och jag trodde att jag aldrig skulle kunna somna, men jag tror jag var så trött efter all planering och alla förberedelser så jag hade inga problem med att somna.

Idag kom vi till Helsingfors och vi var bara några timmar ifrån vårt möte med Yana som hade kört upp Grisha från St.Petersburg.

Så fick jag äntligen se vår kille som vi väntat och längtat efter och han är så underbar som han ser ut. Det första han gjorde när han fick komma ut ur buren var att hoppa upp och pussas hej vilt! Han är så go och så himla snäll. Och trots han har åkt bil från Moskva, fått separeras från uppfödaren Natali och hans mamma och syster i St. Petersburg för att åka med helt okända människor till Helsingfors och helt främmande människor kom och hämtade upp honom så är han så cool, otroligt anpassningsbar och lättsam.



· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer




Imorgon bär det av mot Finland

Sedan den dagen i början av november då jag för första gången såg bilden på Grisha så har faktiskt dagarna rusat fram, annars brukar det ju alltid vara tvärtom, i alla fall när man var liten, för då gick dagarna alltid långsamt om det var något man väntade på. Men nu är vi så så nära. Imorgon bär det av mot Finland.

Här ska vi spendera natten i Helsingfors! Jag bara älskar att sova på hotell :).

http://www.sokoshotels.fi/se/hotels/helsinki/presidentti/bilder/

När vi är i Helsingfors ska vi passa på att träffa Grishas far Marcus och Meri som Marcus bor hos. Jag träffade honom en sväng på hundmässan i december och han är verkligen vacker och jätte trevlig. Och det ska bli kul att få träffa honom och Meri igen.

Här är Marcus och hans stamtavla http://thewhippetarchives.net/details.php?id=73326

Nu är hundarna hos deras hundvakter och Magnus och de stora barnen är på hockey och Tiam sover, så jag ska passa på att hoppa i ett bad och njuta av lugnet och tystnaden. För snart blir det livat igen :)


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Trökig matte sa hundarna

Hundarna har haft en väldigt tråkig dag, de har legat i soffan typ hela dagen, medans matte har pluggat. Så för att de inte ska ledsna på sin matte och rymma hemifrån så får vi väl bege oss ut i mörkret med pannlampan och reflexer. Så kanske de blir lite glada på mig då.



En liten vinterbild från förra vintern, på tok för mycket snö! Nej, då är det bättre nu, typ 5 cm, det räcker gott och väl:)


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer




Sommar sommar sommar

Jag är ingen stor fan av kyla, snö och is. Jag vill ha sommar! Helst året runt. När jag blir pensionär så ska jag bo i ett varmare land och ha en stuga i Sverige för att spendera sommaren här, för Sverige är vackert på sommaren, den vill jag inte missa.




Ängarna nedanför vårt hus, bästa stället på jorden!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer




ÄNTLIGEN

Nu är han betald! Det har inte varit det lättaste att överföra pengar till Ryssland, krånligare än krångligast. Men till slut bestämde vi oss för att använda Western Union, det kostar lite mer, men lätt värt det eftersom det också kostar att skicka betalningar som kommer till Ryssland men sen vänder tillbaka till Sverige.

Ännu ett steg närmare! Lägger upp en bild på en pluttFoppa. Det är ju lite tråkigt att jag missar den där valptiden, men samtidigt också ganska skönt. Jag älskar ju valpar, men livet med valpar är ju inte alltid en dans på rosor, så det känns rätt så skönt att Grisha "snart" är stor när han kommer till oss.





· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Ett steg närmare

Jag är en nattmänniska, jag skulle kunna vara uppe hur länge som helst på natten, om jag slapp gå upp tidigt på morgonen dvs. För någon morgonmänniska är jag verkligen inte! Helst vill jag snooza om och om igen innan jag går upp. Jag är liksom väldigt seg innan jag vaknar. Men det finns vissa saker som kan göra mig pigg och få mig att bli klarvaken på några sekunden.

Imorse snoozade jag som vanligt, tills jag plötsligt kom på att mitt pass inte hade kommit! Det hade jag helt glömt bort, jag gjorde det förra måndagen och hon sa att det skulle ta högst 4 arbetsdagar, så då makulerade jag det andra eftersom jag inte skulle resa den närmaste veckan. SHIT tänkte jag och blev helt klarvaken! Jag låg och funderade på olika lösningar om jag inte skulle hinna få det, vi åker ju på torsdag morgon så onsdag var ju liksom sista dagen som jag skulle kunna hämta ut det. Pulsen var nog rätt så hög när jag klurade på lösningar.

Men nu för en stund sedan plingade det i telefonen :). Passet kan hämtas ut, jihaaa!



Tänk på fredag får jag gosa med honom!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Filmtajm



Är han inte vacker!!?


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer




Se upp i backen! Annars får ni två whippets och en boxer i nacken!

Idag begav vi oss ut till vår älskade sandgrop ute i Lintjärn, ja eller sandgrop och sandgrop, idag var det en snögrop.

Medans två medlemmar av familjen stack iväg på hockeycup, så packade jag in resten av familjen i bilen, vilket då bestod av tre hundar, två av mina söner och jag själv såklart. Vi styrde kosan till Malin och hämtade upp henne och hennes två barn, sedan drog vi till Lintjärn med pulkor, stjärtlapp, madrass, varm choklad och mackor. Tänk vad mycket man får plats med i en Chrysler Grand Voyager! Som för övrigt är till salu om någon skulle vara intresserad av en mycket fin bil ;).

Både hundar och ungar roade sig i backen i ett par timmar, trötta var de sen när de kom hem, hundarna märkte jag inte ens av, de sov som stockar.







På kvällen stack vi över till Anna Tapper som har kennel Tappinskis och snusade på valpar. Anna hade storfrämmande från Norge i form av Randi :). Lite valpbilder tog jag på de små liven och de lägger jag upp imorgon. Nu tyar jag icke mer!

Nu är det läggdags, barnen ska till skola och dagis och jag ska plugga imorgon och jag funderar på hur tusan vi ska kunna kliva upp vid 7.00, vi har klivit upp tidigast 09.30 varje morgon under lovet...........

Avslutar med en bild från vårt tv:rum, jag vill inte ta ned granen. Jag tycker den står så fint där.





· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer




Det är fult att skryta...nee det är det tammetusan inte!

Jag är så sjukt nöjd, glad och stolt över Rikis valpar! De är inte bara fina, snygga och vackra, de är dessutom väldigt lättlärda, glada och trevliga valpar enligt rapporter från de nya ägarna till valparna i Rikis första kull :).



Här har vi Sommarhagens Paparazzi "J-son" som är en av valparna ur Rikis första kull. Stilig kille!
Om ni tittar till höger i bloggen så hittar ni länkar till några av Rikis valpar, där kan man följa deras vardag, vilket jag uppskattar jätte mycket eftersom varje liten valp från Riki ligger mig varmt om hjärtat och det är så roligt att kunna följa dem i deras vardag trots att de bor en bit bort!

Valparna från Nemaz Problemaz börjar också bli stora nu och Maria har tagit några uppställningsbilder.



Här har vi Rikis son Nemaz Problemaz B Good n Bad "ZigZag" 3½ vecka. Också en mycket stilig kille!

Valparna finns hos kennel Nemaz Problemaz
http://nemazproblemaz.com/#

Riki och hans "flickor" har tillsammans fått väldigt fina bebisar som både jag och deras ägare är mycket stolta över :)


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Iphone 4

Är det något jag inte är ett dugg intresserad av så är det nya prylar! Iofs så är varken jag eller Magnus några som behöver ha det allra senaste inom tekniken. Jag har t.e.x. samma telefon som jag har haft de senaste fyra åren. En rejälan tegelsten..haha..men håller gör den. Jag är faktiskt helt förbryllad att den inte har gått sönder!! Den har klarat otaliga smällar i golvet, legat ute i regnet två gånger, blivit dregglad på av Tiam(när han var bebis) och sist men inte minst har den flygit ca 4 m rakt ned i cementgolvet under en hockeymatch(p.g.a. en hockeyhuligan till mamma, jag hoppade ivrigt och den flög ur fickan).

Men men men nu har Magnus fixat sig en iphone 4, egentligen förstår jag inte varför, eftersom han nog är den mest otekniska person jag känner. Men en sån skulle han ha, eftersom jag har lagt beslag på "hans" bärbara dator. Det som är bra med den där saken är ju att jag kan uppdatera vad som sker när vi hämtar vår lille kille i Finland på fredag! Om vi nu kommer på hur man gör när man uppdaterar via telefonen, för om jag ska erkänna så är jag nog den näst otekniska person jag känner, efter Magnus då förståss.

Men jag hoppas vi kommer underfund med hur man gör, så att vi kan uppdatera vad som händer!



· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 5 kommentarer